Vibrationsplatta för hund

Vibbplatta för hund

Vi använder vibbplatta som en del av vår friskvård.

Träning på vibrationsplatta innebär att hunden står eller sitter på en vibrerande platta under en mycket kort tid. För att uppnå bästa effekt får hunden gärna utföra styrkeövningar på plattan.

Vibrationerna ökar hundens cirkulation på ett lugnt och avslappnat vis. Används vid uppvärmning, avslappning efter träning eller vid rehabilitering av skadad hund. Rörelsen från vibbplattan stimulerar en ofrivillig sammandragning och avslappning av hundens muskler vilket leder till ökad muskeltonus och ökad blodcirkulation. En lägre frekvens ger skön avslappning åt hunden.

Vibbplatta kan användas för uppvärmning av hunden innan träningspass, som avslappning efter träningspass, eller i rehabiliterande syfte efter en skada.

Ökad blodcirkulation ger bättre chanser till läkning av såväl mjukdelsskador som förbättrad densitet i skelett. Vibrationsbehandling hjälper hunden att återfå koordinationen i och med att även nervsystemet påverkas.

Den vibbplatta vi använder oss av har möjlighet att steglöst anpassa frekvensen efter individen.

  • DELA PÅ FACEBOOK

Vibbplatta för den sjuka hunden:

- Förbättra läkningsprocessen och minska tiden för kroppens återuppbyggnad
- Förbättra försörjningen av syre och näring till kroppens vävnader
- Förbättra hundens balans
- För ökat flöde i lymfsystemet

Effektivt vid:
- Viktminskning
- Artros
- Diffusa ryggsmärtor
- Smärtsymptom i bogar, armbågar, höfter och knän
- Spondylos
- Förkalkning

Vibrationsplatta är mycket bra som passiv träning av den mindre rörliga hunden, för hundar som inte gillar massage eller för hunden som mentalt har rörelseinskränkning men egentligen är frisk nog att använda kroppen.

Lindra din hunds smärta - Bygg styrka och smidighet - Påskynda återhämtning

Vibbplatta för den friska hunden:

- Underhåll av hundens fysik
- Bibehålla gott immunförsvar
- Skadeförebyggande träning innan och under tävlingssäsong
- Återhämtning vid hård fysisk aktivitet
- Undvika muskelförtvining utanför säsong

Stående vibrationsträning - stärker alla hundens muskler.
Sittande vibrationsträning - stärker hundens framdel och rygg.
Liggande vibrationsträning - stärker hela hundens rygg.

Att variera position och beroende på till vilken position, stärker man hundens bål, rygg, fram- och bakparti. Ta hjälp av en hundfysioterapeut för att få ut maximalt av er träning och inte riskera överträna med sämre resultat som följd.

Det finns färdiga träningsprogram som anpassas efter din hund att köpa för att snabbt och enkelt komma igång med er träning.STRESSAD OCH RÄDD HUND?
Blodcirkulation

Blodcirkulationen spelar även en stor roll psykiskt. När blodcirkulationen ökar tar kroppen lättare hand om stresshormoner som adrenalin och kortisol. Färre stresshormoner avlastar hjärtat och ger ett bättre humör. Vibrationsbehandling hjälper kroppen att frigöra endorfiner som ibland kallas för kroppens eget morfin, vilket gör hunden nöjd och belåten. Den ökade blodcirkulationen i hjärnan påverkar hundens förmåga att lösa problem vilket gör att den växer som individ.

Vibrationsbänken består av en fast del och en rörlig ovandel. Den har en steglös inställning mellan 0-30 Hz där man kan välja Hz utifrån vad man vill uppnå. Hunden ligger bekvämt något upphöjt från golvet.

Hunden kan antingen ligga, sitta eller stå på plattan. Vissa övningar från fysioterapeuten kan med fördel göras på vibbplattan. Beroende på om hunden behöver avslappning, stressreducering, smärtlindring eller träning regleras vibbplattan för bästa effekt.

Anatom använder sig av Smartviber M vibrationsbänk.

Vibrationsträning och vibrationsbehandling ska inte användas vid dräktighet, epilepsi, hjärt- och kärlsjukdom, skador på balansnerven eller om hunden har cancer.

INTRESSERAD AV VIBBTRÄNING?

Kontakta oss