OM ANATOM

Vi hjälper djur till en bättre vardag

Hundfysioterapeut & Laserterapeut Vi har lång erfarenhet av att rehabilitera och friskvårda hundar. Kompetens om stress hos hund, beteendebehov och etologi och första hjälpen.

VAD VI KAN HJÄLPA DIG MED

Vi har rehabiliterat och friskvårdat hundar sedan 2015. Vi vet att det kostar både tid och pengar att få fram en bra hund. Att hålla den frisk så att den får möjlighet till en lång karriär är en självklarhet.

  • Vi hjälper er att försöka undvika skador
  • Vi hjälper er vid skador
  • Vi hjälper er med en helhetsbild
  • Vi hjälper er med kost, motion, plan för fysträning och proprioceptionsträning
  • Vi hjälper dig att fundera kring din egen mentalitet i kombination med hundens mentalitet för att undvika skador

Sofia Skoglund

Jag har arbetat som hundfysioterapeut i Västerås & Tumba. Därifrån har jag med mig en gedigen grund då jag har sett många olika skador, hundraser, användningsområden & vägar till en frisk hund.

När det gäller mötet med hund & ägare så är jag intresserad av helheten. Besöket & behandlingen är förstås en stor del, men jag vill även gärna fördjupa mig i hundens vardag med allt vad det innebär för att få ett hållbart resultat.

Jag har förutom att jag tränat hund (& katt) varit aktiv med häst i över 20 år, vilket gett mig stor erfarenhet av att träna djur både fysiskt & mentalt. Har många års tränings- & tävlingsbakgrund inom friidrott (inklusive ledarutbildning), därifrån har jag tagit med mig mycket kunskap om vad som händer i kroppen vid träning & vad som är viktiga faktorer för framgångsrik rehab och fysträning.

Sara Wiss

Har ett öga för hund och analyserar och lägger pussel med de delar som finns. Får ofta höra i vardag och hundträning ”fundera inte så mycket” men är nog det som är styrkan, att inte bara utgå ifrån vad saker ser ut att vara från första början. Det finns alltid flera lager än det man ser vid en första anblick. Avskyr slentrian. Alla hundar och alla hundägare är olika och ska bemötas därefter.

Hade efter utbildning av Line Österhagen, Nordiske Heste- og hundeterapiskole och Leg. Sjukgymnast Ove Sigvardsson tänkt jobba med laserbehandling av hästar. Men intresset drogs istället mot hundar för att det verkade svårare att få bra och hållbara resultat. Ångrar inte valet en enda sekund!VILL DU VETA MER?

Kontakta ossVi finns i Vela mellan Enköping och Västerås.

10 min från Enköping
20 min från Västerås
40 min från Uppsala
60 min från Stockholm