OM ANATOM

Vi hjälper djur till en bättre vardag

Hundfysioterapeut & Laserterapeut Vi har lång erfarenhet av att rehabilitera och friskvårda hundar. Kompetens om stress hos hund, beteendebehov och etologi samt första hjälpen.

VAD VI KAN HJÄLPA DIG MED

Vi har rehabiliterat och friskvårdat hundar sedan 2014. Vi vet att det kostar både tid och pengar att få fram en bra hund. Att hålla den frisk så att den får möjlighet till en lång karriär är en självklarhet.

  • Vi hjälper er vid skador
  • Vi hjälper er med en helhetsbild
  • Vi hjälper er med kost, motion, plan för fysträning och proprioceptionsträning
  • Vi hjälper dig att fundera kring din egen mentalitet i kombination med hundens mentalitet för att undvika skador

Sofia Skoglund

Sofia har innan starten på Anatom arbetat som hundfysioterapeut i Västerås och Tumba. Därifrån har hon fått med sig stor erfarenhet av många olika skador, hundraser, användningsområden och vägar till en frisk hund.

När det gäller mötet med hund och ägare ligger intresset i helheten. Besöket och behandlingen är förstås en stor del, men Sofia fördjupar sig gärna i hundens vardag med allt vad det innebär för att få ett hållbart resultat.

Förutom att ha tränat och tävlat i några olika hundsporter har Sofia varit aktiv med häst i över 25 år, vilket gett stor erfarenhet av att träna djur både fysiskt och mentalt.

Sofia har många års tränings- och tävlingsbakgrund inom friidrott (inklusive ledarutbildning), därifrån finns mycket kunskap om vad som händer i kroppen vid träning och vad som är viktiga faktorer för framgångsrik rehab och fysträning.

- Certifierad Hundfysioterapeut via ReDog (2013–2014)
- Föreläsningar Ole Frykman. Tillväxtstörningar, skador i knäled, senor, ligament och muskler. Diskdegeneration, diskbråck och frakturer.
- Rehabilitering 2.0, Svenska Fysioterapiskolan
- Arbete med mentalitet och hälsa inom rasklubb, Pinschersektionen.
- Hunddagisutbildning & praktisk flockhantering
- D9-behörighet smådjur Djurvårdare

Sara Wiss

Sara har ett öga för hund och analyserar och lägger pussel med de delar som finns. Får ofta höra i vardag och hundträning ”fundera inte så mycket” men är nog det som är styrkan, att inte bara utgå ifrån vad saker ser ut att vara från första början. Det finns alltid flera lager än det man ser vid en första anblick. Avskyr slentrian. Alla hundar och alla hundägare är olika och ska bemötas därefter.

Sara har varit aktiv med brukshästar i 25 år med bland annat bruks- och skogskörning, men har numera selat om till bruksschäfer. Är intresserad av hundars mentalitet och brukbarhet inom yrkesmässigt användande.

- Dipl. Laserterapeut häst, Nordisk Heste- og hundeterapiskole
- Dipl. Laserterapeut hund, Redog. Beh med laser på klinik (led, muskler, ligament, ryggproblem)
- D9-behörighet smådjur Djurvårdare
- Beteendevetare hund
- Utb. Föreståndare hundpensionat med specialinriktning driftstarka hundarVILL DU VETA MER?

Kontakta oss

E-postinfo@anatom.nuVi finns i Vela mellan Enköping och Västerås.

10 min från Enköping
20 min från Västerås
40 min från Uppsala
60 min från Stockholm