INTERNAT

Hundpensionat internat

Vårt hundpensionat är så mycket mer än ett vanligt hundhotell. Vi har genom åren skaffat oss en bred kunskapsbas och hjälpt hundägare och deras hundar med allt från problemmagar, klåda och beteendestörningar till att ens våga lämna ifrån sig sin hund på hundpensionat.

GULDKANT PÅ PENSIONATVISTELSEN

Pyttelitet Pensionat Internat

Något för din hund? Då vi är ett litet hundpensionat har vi möjlighet att erbjuda dig mer än bara förvaring av hunden när du är bortrest.

Passa på att nyttja tiden väl.

Boosta din hunds välmående medan du själv är på semester. Som boende i pensionatet går det att boka Internat Friskvård där motion på löpband, träning på vibbplatta och laser i friskvårdande syfte ingår.

För dig som
-Vill unna din hund det bästa
-Vill fortsätta träningen på den nivån ni var innan semestern

Kontakta oss för individuell plan och kostnadsförslag info@anatom.nu

Livet hemma mellan besöken på rehab är minst lika viktigt. Tillåter inte vardagen all rehabilitering som behövs har vi möjlighet att ta emot hundar för rehabilitering med helinackordering genom konceptet Internat Rehab. Vi har tät kontakt med er ordinarie fysioterapeut/veterinär och utför all planerad träning med noggrann dokumentation/journalföring.

För dig som har
-flera hundar och svårt att hålla konvalescenten lagom aktiverad
-fullt upp med livspusslet redan utan sjuk hund

Kontakta oss för individuell plan och kostnadsförslag info@anatom.nu

Vi får då och då hundar på besök där ägarna av olika anledningar inte vågar lämna på andra pensionat. Vill du få hjälp att utvärdera vad problemet kan vara och förslag på åtgärd så kan du boka in din hund under en vecka så får hunden stå på egna tassar hos oss och visa vem den egentligen är utan påverkan av vardagen. Vi gör sedan tillsammans en handlingsplan för att ni ska känna er bekväma att lämna bort er hund under semestern framöver.

För dig som
-är osäker på vad din hund skulle kunna hitta på när du inte är med

Kontakta oss för individuell plan och kostnadsförslag info@anatom.nuFRISKVÅRD

Förhoppningsvis är din hund precis så frisk som den verkar. Men det är inte alltid det syns på hunden när något som är tokigt. Det är bättre att förekomma och åtgärda så tidigt som möjligt än att hunden går länge med problem, som då ger sekundära problem och en längre tid som konvalescent.

VÅRA TJÄNSTER

Vi erbjuder olika typer av tjänster till dig med en frisk hund. Det kan röra sig om coaching och bollplank för att våga lämna bort hunden. Vi kan hjälpa dig att lösa knutar som uppkommit i träning eller åtgärda tidiga tecken på näringsmässiga brister. I samarbete med såväl hundtränare som fysioterapeut kan vi erbjuda en heltäckande lösning för just er.

VISSTE DU?

Nära 80 % av hundarna som besöker oss har redan en skada, hudförändring, magtarmstörning eller liknande som skapat följdproblem. Hundar är fenomenala på att maskera obalans och smärta vilket leder till mycket högre kostnader i rehabiliteringsskedet. Den hundägare som förstått vikten av att kontrollera sin friska hund regelbundet sparar faktiskt pengar.

Löpband

FirePaw är ett löpband som hunden själv driver, vilket betyder att om hunden stannar så stannar bandet. Utmärkt träning för kondition och viktnedgång.

LÄS MER

Vibrationsträning

Effektiv träning av hundens muskulatur. Rörelsen från vibbplattan stimulerar hundens muskler vilket leder till ökad muskeltonus.

LÄS MER

Hundgym

Gym med utrustning att träna hundens balans och styrka, proprioceptionsträning och rörelseomfång.

Konsultation mentalitet

Om du skaffat dig en vardag, helt på din hunds villkor