PYTTELITET PENSIONAT

Hundpensionat för bruks- & tjänstehundar

Pyttelitet Pensionat är hundpensionatet för i första hand tjänste- och brukshundar. Pensionatet har 4 platser med Jordbruksverkets största mått på boxar och hundgårdar. Vi finns i Vela mellan Enköping och Västerås.

VÅRT HUNDPENSIONAT

Vårt nya pensionat stod klart 2020. Byggnad och rastgårdar är så långt som möjligt byggda av giftfria material. Innervägg där nedre delen klätts med återvinningsbara plastskivor för enkel rengöring och desinfektion. Golvet är vinylgolv som används i sjukhusmiljö för att lätt gå att hålla rent från ohyra, svamp och virus. Allt är ljust och fräscht och samtliga boxar har tillgång till dagsljus genom fönster.

Uppvärmning sker via vattenburen golvvärme för att hålla ett jämnt klimat inomhus. Ventilationen är mekanisk med fläkt placerad på vinden för att låta så lite som möjligt.

Varje box har hundlucka med separat hundgård utanför. Plåtskodd ram för enkel rengöring. Hundgårdarna är förstärkta med galler i botten så att det går att gräva men inte gräva sig ut och ytskiktet är av mjukt naturgrus för att inte skada hundarnas trampdynor.

Hundgårdarna är planerade i huvudsak med oorganiskt material för att lättare kunna hållas fria från parasiter och smittor. Utkiksplats är snickrad av giftfri Organowood för att inte känsliga hundar ska reagera på tryckimpregnerat virke.

Sara Wiss

Sara har drivit hundpensionat sedan 2016 parallellt med arbetet som diplomerad terapeut inom medicinsk laser på hund och häst. Specialintressen är nutrition och arbetande hundar. Tillbringar mycket tid med bruksschäfern Miro (den tredje bruksschäfern i ordningen) som för närvarande utbildas till samhällsnyttig sökhund.

  • GODKÄND AV LÄNSSTYRELSEN
    Enligt kraven i 6 kap. 4§ djurskyddslagen. Innehar ansvarsförsäkring.
  • UTBILDNING
    Innehar godkänd utbildning för att driva hundpensionat.
  • FÖRSTA HJÄLPEN
    Utökad kompetens om första hjälpen och smittspriddning samt driftstarka hundar
Din bokning

IN- & UTCHECKNING 08.00 - 17.00

Vi bokar ett klockslag tillsammans. Vänligen respektera tiden så vi kan ge vår uppmärksamhet åt hundarna och inte behöver vänta.

KONTAKTA OSS

Vi har tyvärr svårt att besvara samtal då tiden på dagarna är knapp, utan ber er kontakta oss via e-post info@anatom.nu så svarar vi så fort vi kan.

ADRESS

Tillinge Vela 19, Enköping

Hundhotell för såväl Västmanland, Uppland samt Södermanland.

10 min från Enköping, 20 min från Västerås, 40 min från Uppsala, 60 min från Stockholm.

Prislista

Priserna gäller per påbörjad kalenderdag. (Måndag till tisdag är två kalenderdagar)

1 hund

mån - tors, 750 kr/dag
fre - sön, 850 kr/dag
storhelg, 1150 kr/dag

Internat

Kombinera vistelsen på pensionat med friskvård eller träning. Läs mer under internat.

Hunden ska vara:

VACCINERAD

ID-MÄRKT

FRI FRÅN SMITTSAMMA SJUKDOMAR

FRI FRÅN PARASITER

Som hundägare behöver du ha med dig:

FÖRSÄKRINGSPAPPER

Veterinärvård, liv och ansvarsförsäkring

VACCINATIONSINTYG

Pass eller separat intyg

HUNDMAT

Portionsförpackad

EV. MEDICINER

Förberedda i dosettVistelsen på Pyttelitet Pensionat

Er hund har möjlighet att vistas inne samt ute i hundgård allt beroende på vad den är van vid och uppskattar. Mat serveras två gånger om dagen och promenader/rastning sker flera gånger dagligen.

Vet du med dig att din hund skulle behöva mer stimulans rekommenderar vi att köpa till extra aktivering, så avsätter vi extra tid för er hund.

Vid akuta situationer tar vi omgående den privata hunden till Distriktsveterinärerna i Fjärdhundra och försöker få kontakt med ägaren under tiden. Tjänstehundar inom Polis och Tull tas till SLU Universitetsdjursjukhus i Uppsala. Vid mindre akuta ärenden försöker vi kontakta ägaren för att tillsammans bestämma hur saken ska hanteras. Om ägaren inte går att nå fattar vi eget beslut om veterinärvård och direktreglerar i så fall kostnaden och debiterar ägaren i efterhand.

Hundarna rastas alltid en och en i koppel om de inte kommer från samma familj. Det finns möjlighet att springa lös i större hägn om så önskas. Vi "bollrastar" inte hundarna pga skaderisken.

Vi har olika typer av boxar varav en går att göra helt skild från övriga hundar för den hund som inte kan koppla av i andras sällskap.

Din hund behöver inte träffa någon annan än oss. Vi har alltid ett säkerhetstänk kring och med reaktiva hundar.

Vår önskan är att du känner dig trygg

UTBILDAD I LIVSMEDELSSÄKERHET Till oss kan du tryggt lämna med färskfoder åt din hund.

Icons-Pawsitive

BALANSERAT INOMHUSKLIMAT Tack vare vattenburen golvvärme och träullsisolering i väggar som andas.

D9 Examen i läkemedelshantering.

Icons-Pawsitive

INHÄNGNADE RASTGÅRDAR Möjlighet till löst spring under uppsikt av personal. Totalt över 6000 m².

Hundtaxi
Hämta-lämna service

I SAMBAND MED PENSIONATSVISTELSE

Vi kan hjälpa till med transport av din hund. Hämtning och lämning i samband med pensionatsvistelse eller om din hund behöver simtränas i bassäng eller är ordinerad WaterTreadmill av veterinär under sin vistelse hos oss.

  • Vi följer Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd

VILL DU BOKA HUNDPENSIONAT?

Kontakta oss

E-postinfo@anatom.nu