Treadmill / Firepaw

Löpbandsträna din hund

Vi använder treadmill som en del av vår friskvård.

Vi erbjuder löpbandsträning på Firepaw treadmill i uppbyggande syfte för rehab och fysträning. Med individuellt anpassad hastighet och lutning kan man stimulera och förbättra hundens rörelsefunktion. Träning sker under kontrollerade former. Treadmill kan användas för rehabilitering av hundar med rörelsenedsättning, hundar som varit skadade eller hundar som försiktigt behöver komma igång med sina rörelser efter en operation.

FirePaw är ett löpband som hunden själv driver, vilket betyder att om hunden stannar så stannar bandet. Det finns även en broms så att instruktören kan bromsa och justera hastigheten på bandet. Hunden ska ha både sele samt halsband och koppel på sig, vilket finns att låna hos oss, men ta gärna med egen utrustning för bästa passform.

Firepaw passar allra bäst för friskvård, det är utmärkt för att öka kondition och bygga muskler. Till exempel inför jaktsäsong eller annan fysisk prestation. Det är även lämpligt vid viktnedgång och för hundar som kommit en bit i sin rehabilitering.

FirePaw är stötdämpande vilket är skonsamt för lederna. Då hunden själv driver löpbandet uppmuntras hunden att hitta sin egen balans och koordination. Vi kan vid behov använda benviktsmanschetter, klövjeväska, dummie/apport för att underlätta för hundens optimala rörelsemönster eller för att styrketräna.

Firepaw passar allra bäst för friskvård, det är utmärkt för att öka kondition och bygga muskler. Till exempel inför jaktsäsong eller annan fysisk prestation. Det är även lämpligt vid viktnedgång och för hundar som kommit en bit i sin rehabilitering. Eventuellt även tidigt i rehabiliteringen om hunden sedan innan är van med FirePaw.

På FirePaw kan vi även, när hunden är avslappnad på bandet, göra en utökad rörelseanalys då det ger möjlighet att filma från olika vinklar. Var beredd på att det kan ta ett par gånger innan hunden är bekväm med FirePaw, våra instruktörer ser till att invänjningen utförs stegvis med hundens sinnesstämning och säkerheten i fokus.

  • DELA PÅ FACEBOOK