ANATOM LASER

Laserbehandling för alla typer av hundar

Vi erbjuder rehabilitering för alla typer av hundar och skador. Boka ett besök för akuta skador eller hjälp med kroniska problem.

Laser för hund

ORSAKER TILL SKADOR

Man kan förenklat dela in skador i primära och sekundära problem orsakade av inre- och yttre påverkan.

Exempel på inre påverkan är sjukdom som påverkar rörelseapparaten och fetma. Som yttre påverkan ser vi ofta förutom rena olyckor även för ensidig, för hård eller för lite träning.

Brist på uppvärmning och att hunden inte är fysiskt förberedd på uppgiften. Detta leder till olika typer av trauma som sekundärt kan ge problem med exempelvis artros eller onormalt slitage av senor och ligament.

Lär dig mer i vår artikel om laserbehandling av hund.

Känner du att något inte står rätt till med din hund så stämmer det, du känner din hund bättre än någon annan. Ett första steg är oftast ett besök hos veterinären som undersöker, ställer en diagnos och därefter rekommenderar exempelvis laser på berört område.

Om det inte är något akut så går det även att göra tvärt om, börja med ett besök hos oss och vi skickar vidare till veterinär för vidare utredning.

Även om den unga hunden inte uppvisar några symptom är det bra att förebygga besvär. Det kan vara allt från anpassade tillskott till regelbundna kontroller.

Ryggproblem är otroligt vanligt både primärt och sekundärt. Hundar är väldigt duktiga på att maskera eventuella bekymmer i rörelseapparaten. Börjar din hund få spänningar i ryggmuskulaturen, darrningar, eller oförklarliga hältor, kolla upp vad det beror på. Det kommer inte att gå över av sig själv.

Artros kan vara en primär diagnos eller en sekundär diagnos på grund av t.ex. dysplasi, osteochondros eller frakturer. Artros innebär pålagringar i en led. Dessa pålagringar skapas av kroppen som ett skydd på grund av att ledbrosket har slitits ner. Det leder ofta till minskad rörlighet och smärta. Med laserbehandling kan vi minska inflammationen och öka rörligheten för att ge hunden bättre livskvalitet.Ersättning från din hundförsäkring

Du vet väl att du kan få ersättning av ditt försäkringsbolag för rehab beroende på vilket försäkringsbolag du har och vilken försäkring du har tecknat?

1. Prata med ditt försäkringsbolag om hur just din hund kan nyttja försäkringen på bästa sätt
2. Kontakta oss för att se över vilka alternativ vi har som kan hjälpa er i er eftervårdande rehabilitering
3. Be er veterinär att skriva en remiss till oss till lämplig eftervård och bifoga gärna hundens journalkopior

Du är betalningsskyldig mot oss och försäkringsbolaget ersätter i sin tur dig mot uppvisande av kvitto

Är du veterinär? Remittera till oss!

Sedan 2017 har vi samarbetat med flera olika veterinärer rörande rehabilitering av skador eller förbättrad livskvalitet för den kroniskt sjuka hunden.

Mejla remiss samt journalkopior till info@anatom.nu

Vi tar emot eftervård av frakturer, senskador och erbjuder behandling av kroniska sjukdomar som spondylos och dysplasier.