ANATOM REHAB

Friskvård för alla typer av hundar

Vi coachar dig till ett friskt och aktivt hundliv i balans.

Friskvård för hund

BESÖK HOS HUNDFYSIOTERAPEUT

Besöket börjar oftast med frågor om hur hunden mår och om den har några kända skador eller problem. Om hunden på något sätt inte accepterar hanteringen är det helt okej, vi har vana av både osäkra hundar och hundar med stor integritet. Hundar som har ont kan reagera annorlunda än de brukar, behövs det så kommer din hund att få ha munkorg vid undersökning.

Vi tittar på hur hunden rör sig i skritt och trav rakt fram samt i vändningar. Därefter är det dags att känna igenom hunden. Undersökning av framben (tass, handled, armbåge, bog), nacke, rygg, höft och bakben (tass, has, knä) avseende muskelstatus, rörlighet i leder och eventuell smärta.

Efter undersökningen får du som ägare en sammanfattning av status samt rekommendationer, vilket kan vara veterinärbesök, övningar att göra hemma eller olika typer av behandling, t.ex laserbehandling.

Alla hundar över 1 år kan tillgodogöra sig friskvård. Är din hund under 1 år finns ett specifikt besök för detta.

Ett besök hos hundfysioterapeut för den friska hunden är lämpligt vid många olika tillfällen. Det kan vara före en igångsättning inför jaktsäsong eller tävlingssäsong. Det kan vara under pågående säsong, inför något extra krävande eller bara för att undersöka hundens fysiska status.

Vi rekommenderar en årlig kontroll av din hund, tätare intervall om hunden pga tävling eller arbete behöver hålla en hög fysisk nivå.

Friskvård är för alla hundar som vill må bra. Vill du förbättra din hunds kondition och uthållighet eller bygga muskler? Behöver du komma vidare med din hunds fysträning? Då kan vi ta fram ett individanpassat program med det fokus du önskar och med en tydlig målbild.ATT TÄNKA PÅ

Förhoppningsvis är din hund precis så frisk som den verkar. Men det är inte alltid det syns på hunden när något som är tokigt. Det är bättre att förekomma och åtgärda så tidigt som möjligt än att hunden går länge med problem, som då ger sekundära problem och en längre tid som konvalescent.

VÅRA TJÄNSTER

Vi erbjuder olika typer av produkter till dig med en frisk hund. Det kan röra sig om coaching och bollplank. Vi kan hjälpa dig att lösa problem som uppkommit i träning eller åtgärda tidiga tecken på näringsmässiga brister.

VÄND TRENDEN

Nära 80 % av hundarna som besöker oss har redan en helt uppenbar skada som skapat följdproblem. Hundar är fenomenala på att maskera obalans och smärta vilket leder till mycket högre kostnader i rehabiliteringsskedet. Den hundägare som förstått vikten av att kontrollera sin friska hund regelbundet sparar faktiskt pengar.

Löpband

FirePaw är ett löpband som hunden själv driver, vilket betyder att om hunden stannar så stannar bandet. Utmärkt träning för kondition och viktnedgång.

LÄS MER

Vibrationsträning

Effektiv träning av hundens muskulatur. Rörelsen från vibbplattan stimulerar hundens muskler vilket leder till ökad muskeltonus.

LÄS MER

Hundgym

Gym med utrustning att träna hundens balans och styrka, proprioceptionsträning och rörelseomfång.

PT-träning på distans

Tillgång till hundens egen personliga tränare via mejl. Eget fysprogram och möjlighet att skicka filmer med återkoppling.